top of page

Over ´t Olde Regthuys

Restaurant 't Olde Regthuys op het mooiste plekje van Elburg Vesting!

Victrix triumphet veritas 

Ofwel, 'moge de waarheid zegevieren'. Deze tekst staat met het jaartal 1596 op de gevel van ons pand. Vroeger werd hier recht gesproken. Voor wie de waarheid niet zo gunstig uitpakte stonden de schandpalen op de Vischmarkt klaar... Nu is de sfeer hier heel wat gemoedelijker! 

We durven wel te zeggen dat 't Olde Regthuys het mooiste plekje van Elburg in bezit neemt! Je vindt ons midden op de Vischmarkt, met uitzicht op de Vischpoort, muziektent, beek en oude geveltjes is er genoeg om van je af te kijken. Begeleid door de kerkklokken waan je je in Elburg éven terug in het verleden. Benieuwd wat er allemaal te doen is? Lees hieronder verder!

Management team van restaurant 't Olde Regthuys achter de bar in Elburg
Restaurant-t-olde-regthuys_elburg-31.jpg
Restaurant-t-olde-regthuys_elburg-34.jpg

Elburg Vesting

Gelegen in het centrum van het historische vissersstadje ligt restaurant 't Olde Regthuys. Waar voorheen vermoedelijk recht werd gesproken kunt u nu uitgebreid genieten.

Wie in Elburg loopt waant zich in historie. De grachten, stadsmuren, scheve huizen en smalle steegjes zorgen voor een unieke sfeer. Het stadje grensde tot voorheen aan de Zuiderzee, wat visserij tot een belangrijk handelswaar maakte voor de inwoners. De historische botters en de Vischpoort zijn tot op vandaag de dag de symbolen van het stadje dat al in 1233 stadsrechten ontving.

Het centrum van Elburg is intiem: alles ligt op loopafstand. Bezoek de botterwerf, de kazematten, de touwslagerij of een van de vele musea. Doorbreek de dag met een bezoekje aan ons mooie restaurant!

Vischpoort_elburg-4.jpg

Elburg Vesting

Het centrum van Elburg is een museum op zich! Al in 1233 ontving Elburg stadsrechten. Het middeleeuwse uiterlijk is overal in de stad terug te vinden. Elburg is dan ook een van de steden met de grootste monumentendichtheid in Nederland, wat het zeer interessant maakt voor cultuurliefhebbers.

Meer weten over Elburg? Kijk op:  www.bezoek-elburg.nl

Musea

Gemeente Elburg kent maar liefst 11 musea, waaronder Bottermuseum 'De Hellege', het Nationaal Historisch Orgelmuseum en het Joodse Museum Sjoel. Nergens in Nederland is de geschiedenis van de joden in de mediene – de provincie – zo mooi uitgewerkt.

Visafslag_sanneneuteboom.jpg
Haven_sanneneuteboom.jpg

De Historische Botterwerf

Voor zowel cultuurliefhebbers als watersporters is de haven een lust voor het oog. Aan de haven bevindt zich de botterwerf, die zich verantwoordelijk houdt voor de historische vloot, de botters die ten alle tijden in de haven liggen.

Het Veluwemeer

Naast het historische centrum en de haven zelf bevind je je aan het Veluwemeer. Aan het meer liggen de stranden van Elburg. Het meer is een heerlijke plek om tot rust te komen, maar ook ideaal voor de watersporters. Voorbij het Veluwemeer waan je je richting de polder.

Meer_sanneneuteboom.jpg
Veluwe.jpg

De Veluwe

Elburg is onderdeel van de Veluwe. De Veluwe is een beboste landstreek en een voormalig kwartier van het hertogdom Gelre. In het gebied bevinden zich zandverstuivingen, heides, vennen en bossen. Een prachtige locatie voor een lekkere wandeling of mooie fietstocht. 

Geldersch Landschap

Wat kenmerkend is voor Elburg is de hoeveelheid groen in de gemeenschap. In de regio bevindt zich het Geldersch Landschap, dat tot monumentaal erfgoed behoort. Hier kun je genieten van een van de vele fiets- of wandelroutes.

Geldersch landschap.jpg

Fiets- en wandelroutes

Tal van fiets- en wandelroutes lopen door en om Elburg. Fiets bijvoorbeeld van 't Olde Regthuys door de Dellen richting onze partner Brasserie & Boscafé Floor in Epe. Een prachtige route door de bossen!

Brasserie_Floor_epe-2.jpg
bottom of page