Ons mooie stadje Elburg

'Een intiem stadje met een rijke historie'

Gelegen in het centrum van het historische vissersstadje ligt 't Olde Regthuys. Waar voorheen vermoedelijk recht werd gesproken kunt u nu uitgebreid genieten.

Wie in Elburg loopt waant zich in historie. De grachten, stadsmuren, scheve huizen en smalle steegjes zorgen voor een unieke sfeer. Het stadje grensde tot voorheen aan de Zuiderzee, wat visserij tot een belangrijk handelswaar maakte voor de inwoners. De historische botters en de Vischpoort zijn tot op vandaag de dag de symbolen van het stadje dat al in 1233 stadsrechten ontving.

Het centrum van Elburg is intiem: alles ligt op loopafstand. Bezoek de botterwerf, de kazematten, de touwslagerij of een van de vele musea. Doorbreek de dag met een bezoekje aan ons mooie restaurant!

Wat de locatie biedt

Haven_sanneneuteboom

Centrum

Al in 1233 ontving Elburg stadsrechten. Het middeleeuwse uiterlijk is overal in de stad terug te vinden. Elburg is dan ook een van de steden met de grootste monumentendichtheid in Nederland, wat het zeer interessant maakt voor cultuurliefhebbers.

Vischpoort_sanneneuteboom

Veluwemeer

Naast het historische centrum en de haven zelf bevindt u zich aan het Veluwemeer. Aan het meer liggen de stranden van Elburg. Het meer is een heerlijke plek om tot rust te komen, maar ook ideaal voor de watersporters. Voorbij het Veluwemeer waant u zich richting de polder.

Meer_sanneneuteboom

Musea

Gemeente Elburg kent maar liefst 11 musea, waaronder Bottermuseum 'De Hellege', het Nationaal Historisch Orgelmuseum en het Joodse Museum Sjoel. Nergens in Nederland is de geschiedenis van de joden in de mediene – de provincie – zo mooi uitgewerkt.

visafslag_sanneneuteboom

Geldersch Landschap

Wat kenmerkend is voor Elburg is de hoeveelheid groen in de gemeenschap. In de regio bevind zich het Geldersch Landschap, wat tot monumentaal erfgoed behoort. Hier kunt genieten van een van de vele fiets- of wandelroutes.

Geldersch landschap

Haven

Voor zowel cultuurliefhebbers als watersporters is de haven een lust voor het oog. Aan de haven bevindt zich de botterwerf, wat zich verantwoordelijk houdt voor de historische vloot, de botters die ten alle tijden in de haven liggen.

EB17_sanneneuteboom

De Veluwe

Elburg bevindt zich in de Veluwe. De Veluwe is een beboste landstreek en een voormalig kwartier van het hertogdom Gelre. In het gebied bevinden zich zandverstuivingen, heides, vennen en bossen. Een prachtige locatie om tot rust te komen.

Veluwe